Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 80 g azeite
- 1 dente de alho
- 150 g água
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de orégãos
- 380 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 100 g folhas de agrião
- 200 g salmão fumado
- ½ limão, só o sumo
- 30 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 150 g cebola cortada em lâminas
- 100 g queijo-creme
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1598.2 kJ / 382 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 513.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada multicolor
1 Std. 15 Min
Focaccia recheada
1 Std. 25 Min
Crepes de pescada
1 Std. 15 Min
Pão de piza
1 Std.
Muffins de espinafres e feta
30 Min
Muffins de salmão e curgete
30 Min
Tarte de espargos
1 Std.
Wraps de espinafres e pasta de tremoço
50 Min
Calzone de cogumelos e mozarela
1 Std. 40 Min
Piza de alheira, espinafres e ovos de codorniz
1 Std. 25 Min
Piza de Nápoles
50 Min
Patê de azeitonas e amêndoas
5 Min