Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
lub 4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only - 250 g water, plus extra as needed
- 1000 g fresh mussels, shells scrubbed and debearded
- 30 g eschalots, cut into halves
- 3 garlic cloves
-
1
fresh red chilli, small, deseeded if preferred
(opcjonalnie)
lub ½ tsp dried chilli flakes (opcjonalnie) - 30 g extra virgin olive oil
- 50 g dry white wine (opcjonalnie)
- 120 g cherry tomatoes, cut into halves
- 40 - 50 g tomato paste
- 1 pinch salt
- 350 g penne pasta or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Crab linguine
30min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Fragrant pipis
30min
Chicken moghrabieh
25h 15min
Kashta cream
10min
Raw kibbeh
15 Min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Steamed coconut and prawn soup
30min
Seafood con arroz
45 Min
Prawn stir-fry
25 Min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Garlic prawns
25 Min