Penne with mussels
TM5 TM6

Penne with mussels

4.3 (4 oceny)

Składniki

  • 4 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
    lub 4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only
  • 250 g water, plus extra as needed
  • 1000 g fresh mussels, shells scrubbed and debearded
  • 30 g eschalots, cut into halves
  • 3 garlic cloves
  • 1 fresh red chilli, small, deseeded if preferred (opcjonalnie)
    lub ½ tsp dried chilli flakes (opcjonalnie)
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 50 g dry white wine (opcjonalnie)
  • 120 g cherry tomatoes, cut into halves
  • 40 - 50 g tomato paste
  • 1 pinch salt
  • 350 g penne pasta or similar short dried pasta

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2011 kJ / 480 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy