
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
lub 4 - 5 sprigs fresh coriander leaves only - 250 g water plus extra as needed
- 1000 g fresh mussels shells scrubbed and debearded
- 30 g eschalots cut into halves
- 3 garlic cloves
-
1
fresh red chilli small, deseeded if preferred
(opcjonalnie)
lub ½ tsp dried chilli flakes (opcjonalnie) - 30 g extra virgin olive oil
- 50 g dry white wine (opcjonalnie)
- 120 g cherry tomatoes cut into halves
- 40 - 50 g tomato paste
- 1 pinch salt
- 350 g penne pasta or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 480 kcal / 2011 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Błonnik
- 5.5 g