Penne with mussels

Penne with mussels

4.3 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 - 5 sprigs
    4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only
  • water plus extra as needed
    250 g
  • fresh mussels shells scrubbed and debearded
    1000 g
  • eschalots cut into halves
    30 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh red chilli (opcjonalnie) small, deseeded if preferred
    1
    ½ tsp dried chilli flakes
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • dry white wine (opcjonalnie)
    50 g
  • cherry tomatoes cut into halves
    120 g
  • tomato paste
    40 - 50 g
  • salt
    1 pinch
  • penne pasta or similar short dried pasta
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 480 kcal / 2011 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...