Urządzenia i Akcesoria
Omas Schokoladenobstkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
20 Stücke
Składniki
-
Weizenmehl, glatt190 g
-
Backpulver1 gestr. TL
-
Eier (Größe M)5
-
Salz1 Prise
-
Kochschokolade in Stücken190 g
-
Butter in Stücken190 g
-
Zucker190 g
-
2 geh. TL Vanillezucker, selbst gemachtVanillezucker1 Päckchen
-
Rum (opcjonalnie)1 EL
-
Obst zum Belegen (entsteinte Kirschen, Marillen, Zwetschken, ...)1000 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
424 kJ /
101 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nom, nom, nom
77 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Ribiselgelee
55 min
Ribiselschnitten
1 godz.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5 godz. 40 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Ölkuchen mit Marillen
1 godz.
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min