Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g Weizenmehl, glatt
- 1 gestr. TL Backpulver
- 5 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 190 g Kochschokolade, in Stücken
- 190 g Butter, in Stücken
- 190 g Zucker
-
1
Päckchen Vanillezucker
lub 2 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 EL Rum (opcjonalnie)
- 1000 g Obst zum Belegen (entsteinte Kirschen, Marillen, Zwetschken, ...)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2h 30min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1h 20min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Ribiselschnitten
1h
Ölkuchen mit Marillen
1h
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1h 30min