Topfenknödel mit Marillenröster

Topfenknödel mit Marillenröster

4.4 22 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Magertopfen (Flüssigkeit abgießen), zerbröselt
    500 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    130 g
  • Weichweizengrieß Type 480
    100 g
  • Semmelbrösel
    145 g
  • Staubzucker etwas mehr für die Brösel und zum Bestreuen
    30 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht
    2 TL
  • frische Marillen halbiert und entsteint
    800 g
  • Wasser
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Gelierzucker 3:1 nach Geschmack
    80 - 100 g
  • Zimtstange
    1
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 764 kcal / 3199 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 94 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 784 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...