Topfengolatschen

Topfengolatschen

3.9 191 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 Stück

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken
    150 g
  • Magertopfen
    200 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche
    220 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
Topfenfülle
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Magertopfen
    400 g
  • Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
    100 g
  • Maisstärke
    30 g
  • Rosinen
    60 g
  • Vanillezucker
    1 Päckchen
    1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • Zitronenschale, gerieben
    1 - 2 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 271 kcal / 1136 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 225 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...