Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Ei (Größe M)
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Magertopfen
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
-
400
g Ribiselmarmelade (1 Glas)
lub 400 g Marillenmarmelade (1 Glas) - Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 578 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 43 mg
Alternatywne przepisy
Topfengolatschen
50min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Mohnstrudel
2sa 30 dk
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Hasenöhrl
1h
Apfelschlangerl
2h
Ribiselschnitten
1h
Schnelle Biskuitroulade
30min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min