Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Ei (Größe M)
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Magertopfen
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
-
400
g Ribiselmarmelade (1 Glas)
lub 400 g Marillenmarmelade (1 Glas) - Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 578 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 43 mg
Alternatywne przepisy
Topfengolatschen
50min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Salzstangerl
1h 25min
Punschkrapferl
1h 5min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Apfelschlangerl
2h
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Mohnstrudel
2h 30min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Schnelle Biskuitroulade
30 min