
Urządzenia i Akcesoria
Kirschenstrudel
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 Stücke
Składniki
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Sonnenblumenöl etwas mehr für den Teller20 g
-
Apfelessig10 g
-
Wasser120 g
-
Eidotter1
-
Salz1 Prise
-
Kirschen1000 g
-
Butter in Stücken140 g
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Semmelbrösel130 g
-
Staubzucker zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
162 kcal /
678 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Süße Strudel
11 Przepisów
Austria
Austria