Urządzenia i Akcesoria
Apfelfleck mit Streusel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke
Składniki
-
Bio-Zitrone1
-
Milch150 g
-
frische Germ20 g
-
Zucker200 g
-
Weizenmehl, glatt530 g
-
Ei (Größe M)1
-
Salz3 Prisen
-
Butter kalt, in Stücken170 g
-
Öl zum Einfetten1 EL
-
Vanillezucker1 TL
-
Äpfel, säuerlich entkernt, in Stücken (4 cm)800 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 TL
-
Maisstärke2 EL
-
Lebkuchengewürz½ TL
-
Rosinen2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
30 mg
Białko
4 g
Kalorie
1003 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Obstkuchen
1 godz.
Nussecken
4 godz.
Italienischer Zitronenkuchen
45 min
Schneller Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min