Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bio-Zitrone
- 150 g Milch
- 20 g frische Germ
- 200 g Zucker
- 530 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 3 Prisen Salz
- 170 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 EL Öl, zum Einfetten
- 1 TL Vanillezucker
- 800 g Äpfel, säuerlich, entkernt, in Stücken (4 cm)
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 EL Maisstärke
- ½ TL Lebkuchengewürz
- 2 EL Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osternest aus Germteig
2h
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10min
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Obstkuchen
1h
Gerührter Germgugelhupf
2h
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Gotl-Zopf
2 godz. 15 min
Sonntagsgugelhupf
1h 5min
Schneller Apfelkuchen
1h 30min