Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 30 - 40 g gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Kerbel, Majoran, Kresse), ggf. Blättchen abgezupft
- 5 Eier
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 60 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Backpulver
- 30 g Butter, in kleinen Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1200 g klare Suppe (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 625 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierschöberl
1h
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Couscousknöderl mit Sesam
40min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Butternockerl
40min
Bröselknödel
40min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Fastenbeugerl
1h 30min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min
Sonntags-Striezel
2h 15 min.