Kräuterschöberlsuppe

Kräuterschöberlsuppe

4.9 84 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    50 g
  • gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Kerbel, Majoran, Kresse), ggf. Blättchen abgezupft
    30 - 40 g
  • Eier
    5
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Weizenmehl, universal
    60 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Butter in kleinen Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • klare Suppe (siehe Tipp)
    1200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 178 kcal / 744 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 625 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...