Kräuterschöberlsuppe
TM6 TM5

Kräuterschöberlsuppe

4.8 (80 ocen)

Składniki

  • 50 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
  • 30 - 40 g gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Kerbel, Majoran, Kresse), ggf. Blättchen abgezupft
  • 5 Eier
  • 1 TL Salz
  • 1 Prise Zucker
  • 60 g Weizenmehl, universal
  • ½ TL Backpulver
  • 30 g Butter, in kleinen Stücken, etwas mehr zum Einfetten
  • 1200 g klare Suppe (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
744 kJ / 178 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
3 g
Sód
625 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy