Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g frische Germ
- 50 g Milch
- 200 g Wasser
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Roggenmehl
- 2 TL Salz
- 100 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Kümmel, ganz
- grobes Salz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Germknödel
1小时
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Wurstknödel
1h 20min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Ribiselschnitten
1小时
Polsterzipfl
2小时 10 分钟
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Kräuterschöberlsuppe
35min
Sonntags-Striezel
2小时 15 分钟
Mini-Schaumrollen
1hod. 40min