![Quinoasotto Quinoasotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1A3E6161-BAFC-48CC-88F1-E63A8CA7B551/Derivates/9606a4bb-34c3-4063-91c4-c931837edceb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de quinoa
-
100
g de poivron rouge, émincé en lamelles
lub 100 g de piquillos, émincés en lamelles - 150 g de grains de maïs doux en conserve
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 cube de bouillon de légumes
- 700 g d'eau
- 1 c. à soupe de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935.5 kJ / 224 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Ratatouille aux lentilles
50min
Lentilles corail et quinoa au curry
25 Min
Crumble style indien
1hod.
Risotto de quinoa à la provençale
30 Min
Quinotto de potimarron et graines de courge
35 Min
Légumes d'hiver au miel et au quinoa
40min
Curry de lentilles aux épinards
40min
Risotto végétarien
35 Min
Dahl de lentilles, brocolis et chou-fleur
45 Min
Risotto méditerranéen à l'orge
55 Min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1hod.
Quinoa et brocoli, sauce chèvre-noisettes
40min