Serniczki pistacjowe z mango

Serniczki pistacjowe z mango

3.1 22 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    40 g
    40 g orzechów laskowych, niesolonych
  • masło do natłuszczenia
  • mięty, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
    8 liści
  • skórka z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • skrobi kukurydzianej (30 g)
    2 łyżki
  • brązowego cukru
    100 g
    100 g cukru
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    250 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    250 g
  • jajka
    4
  • wody
    500 g
  • mango, dojrzałe pokrojone w kostkę
    1
    2 brzoskwinie, pokrojone w kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 404.4 kcal / 1691.9 kJ
Białko 13.3 g
Tłuszcz 26.1 g
Węglowodany 31.7 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...