![Serniczki pistacjowe z mango Serniczki pistacjowe z mango](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/236C6A2A-1B55-4A6F-843F-F6BD48913EC0/Derivates/C0BA7CB0-5BC6-4E72-8B05-6917E0AA2B85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
lub 40 g orzechów laskowych niesolonych - masło, do natłuszczenia
- 8 liści mięty, świeżej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- skórka z 1 limonki, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej (30 g)
-
100
g brązowego cukru
lub 100 g cukru - 250 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 4 jajka
- 500 g wody
-
1
mango, dojrzałe, pokrojone w kostkę
lub 2 brzoskwinie, pokrojone w kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1691.9 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser makowy
26 Std. 45 Min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Pudding migdałowy
30 Min
Serniczki z wiśniami
45 Min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 Min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Kluski francuskie z Varomy
20 Min
Deser kokosowo-ananasowy
4hod. 25min
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2h 20min