Serniczki pistacjowe z mango
TM5

Serniczki pistacjowe z mango

3.1 (21 ocen)

Składniki

  • 40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    lub 40 g orzechów laskowych niesolonych
  • masło, do natłuszczenia
  • 8 liści mięty, świeżej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • skórka z 1 limonki, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej (30 g)
  • 100 g brązowego cukru
    lub 100 g cukru
  • 250 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 500 g wody
  • 1 mango, dojrzałe, pokrojone w kostkę
    lub 2 brzoskwinie, pokrojone w kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1691.9 kJ / 404.4 kcal
Białko
13.3 g
Węglowodany
31.7 g
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy