Serniczki pistacjowe z mango

Serniczki pistacjowe z mango

3.1 22 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    40 g orzechów laskowych, niesolonych
  • masło do natłuszczenia
  • 8 liści mięty, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • skórka z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej (30 g)
  • 100 g brązowego cukru
    100 g cukru
  • 250 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 500 g wody
  • 1 mango, dojrzałe pokrojone w kostkę
    2 brzoskwinie, pokrojone w kostkę

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 13.3 g
Kalorie 1691.9 kJ / 404.4 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 31.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...