
Urządzenia i Akcesoria
Serniczki pistacjowe z mango
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych40 g
-
masło do natłuszczenia
-
mięty, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji8 liści
-
skórka z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
skrobi kukurydzianej (30 g)2 łyżki
-
brązowego cukru100 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki250 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
jajka4
-
wody500 g
-
mango, dojrzałe pokrojone w kostkę1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
404.4 kcal /
1691.9 kJ
Białko
13.3 g
Tłuszcz
26.1 g
Węglowodany
31.7 g
Błonnik
1.8 g