
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pestek dyni
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 30 - 50 g miodu
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 łyżeczki likieru migdałowego, np. amaretto
- 70 g oleju z pestek dyni
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1956.1 kJ / 467.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 35.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue z masła orzechowego z owocami
20p
Napój migdałowy
10 dk
Bailey's panna cotta
1 Std. 30 Min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h
Pudding migdałowy
30 Min
Tort z masłem orzechowym
3 Std. 30 Min
Napój migdałowy z daktylami
1 Std. 20 Min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 godz. 30 min
Semifreddo zabajone
13h
Krem kawowy
20p
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
10 dk