Empanadas z topinamburem i serem cheddar

Empanadas z topinamburem i serem cheddar

3.8 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 porcji

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    250 g
  • masła
    30 g
  • mleka 3,2% tłuszczu
    50 g
  • jajko
    1
  • wody
    50 g
  • soli
    1 łyżeczka
Farsz
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    70 g
  • topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
    400 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oliwa z oliwek do posmarowania pierogów
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
Sos
  • rukoli
    50 g
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 641.3 kcal / 2683.2 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 41.3 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 912.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...