
Urządzenia i Akcesoria
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej250 g
-
masła30 g
-
mleka 3,2% tłuszczu50 g
-
jajko1
-
wody50 g
-
soli1 łyżeczka
Farsz
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki100 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli pokrojonej na kawałki70 g
-
topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki400 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwa z oliwek do posmarowania pierogów
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Sos
-
rukoli50 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
641.3 kcal /
2683.2 kJ
Białko
13.6 g
Tłuszcz
41.3 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Sód
912.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Knedle bawarskie
1 godz.
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Pita domowa
3 godz.
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min