Empanadas z topinamburem i serem cheddar
TM6 TM5

Empanadas z topinamburem i serem cheddar

3.8 (12 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 250 g mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 50 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 1 jajko
  • 50 g wody
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 400 g topinamburu, obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek, do posmarowania pierogów
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu

Sos

  • 50 g rukoli
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2683.2 kJ / 641.3 kcal
Białko
13.6 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz
41.3 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Błonnik
3.1 g
Sód
912.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy