Wersje kompatybilne
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua
- 1200 g de ramilletes de coliflor
- 120 g de mantequilla
- 40 g de alcaparras
- 2 cucharaditas de mostaza de Dijon
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta blanca molida
- 6 ramitas de perejil fresco picado (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 645 kJ / 154 kcal
- Białko
- 4.35 g
- Węglowodany
- 4.05 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 4.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Judías verdes con champiñones y beicon
30min
Judías verdes con tomate
45min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45min
Acelgas con patatas
45min
Habas tiernas rehogadas
30min
Judías verdes rehogadas y sardinas en papillote
35 Min
Coliflor al vapor con salsa de cacahuetes
50min
Acelgas en adobillo
40min
Coliflor salteada para dos
25 min
Romanescu, gambones y almejas con salsa
1h 20 min