Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de patatas chascadas (trozos de 3 cm)
- 20 - 30 g de pasas sin semillas
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 5 g de mantequilla
- 20 - 30 g de piñones tostados
- 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 chorrito de vinagre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 834 kJ / 200 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 min
Tortilla de calabacín
30 min
Acelgas y ajetes con huevos
40 Min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Acelgas con patatas
45 min
Espinacas con pasas y piñones
15min
Broccolini crujiente con salsa de ajos
15min
Acelgas con tomate
30 min
Salteado de chipirones con kale
30 min
Salteado de escarola con puerros
20 min
Salteado de champiñones y calabacín con jamón
20 min
Acelgas en adobillo
40 Min