Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cebolla en cuartos (200 g)
- 1 zanahoria en 2 ó 3 trozos (70 g)
- 1 puerro en 2 ó 3 trozos (100 g)
- 500 g de espinas de pescado (rape, mero, merluza, etc.)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1500 g
- Kalorie
- 3020 kJ / 721 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Fumet de pescado y gambas
20min
Sardinas en escabeche
48u. 25min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 min
Caldo de verduras
35 min
Calamares encebollados
1h
Caldo de ave y jamón
1h 5min
Caldo de carne (pollo o ternera)
40 min
Caldo base
55min
Caldo de pollo
30 min