Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de repollo (solo las hojas en trozos regulares de aprox. 5 cm)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 150 g de beicon en lonchas (cortadas en tiras)
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1562 kJ / 373 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Guarnición de lombarda
30 min
Judías verdes con tomate
45 min
Acelgas con patatas
45 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Salteado de repollo y calabaza
15min
Acelgas con tomate
30 min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25 min
Acelgas en adobillo
40 min