Guiso de pechuga de pollo, patatas y judías blancas

Guiso de pechuga de pollo, patatas y judías blancas

3.5 236 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • 2 dientes de ajo
  • 200 g de pimiento verde en trozos
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 30 g de aceite de oliva
  • 100 g de almendras tostadas sin sal
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • 400 g de patatas (en dados de 3 cm)
  • 1 pastilla de caldo de ave (desmenuzada)
  • 180 g de agua
  • 600 - 650 g de filete de pechuga de pollo sin piel (en dados de 4 cm)
  • 200 g de judías blancas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
  • 1 cucharada perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 31.1 g
Kalorie 1569 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 7.9 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...