Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1 orange, thin peel only, no pith
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried oregano
- 1 tsp salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp dried red chili flakes
- 4 oz orange juice
- 1 tsp honey
- 24 oz chicken breasts, air-chilled, boneless and skinless (approx. 3-4 breasts)
Dressing
- 6 oz extra virgin olive oil
- 6 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt
- 2 oz orange juice
- 1 oz apple cider vinegar
- 1 tsp honey
- 1 tsp stone ground mustard
Steaming
- 7 oz quinoa
- 35 oz water
- 16 oz red beets, peeled, sliced into half-moons (¼ in.)
- 6 oz fresh green beans, trimmed and halved
-
6
oz beet greens, cut into thin ribbons
lub 6 oz baby spinach - 6 oz blackberries
- 5 oz goat cheese, crumbled or cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3113 kJ / 744 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1hod. 10min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Chicken and Spinach Salad with Bulgur Wheat
40min
Chicken and Quinoa with Peach Salsa
40min
Beef Chili with Lemon Feta
30min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 min
Carnitas
50min
Fish Tacos
45min
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables (TM5 Metric)
30min
Southwest Quinoa
40min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55min