
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1 orange thin peel only, no pith
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried oregano
- 1 tsp salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp dried red chili flakes
- 4 oz orange juice
- 1 tsp honey
- 24 oz chicken breasts, air-chilled, boneless and skinless (approx. 3-4 breasts)
Dressing
- 6 oz extra virgin olive oil
- 6 sprigs fresh oregano leaves only
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt
- 2 oz orange juice
- 1 oz apple cider vinegar
- 1 tsp honey
- 1 tsp stone ground mustard
Steaming
- 7 oz quinoa
- 35 oz water
- 16 oz red beets peeled, sliced into half-moons (¼ in.)
- 6 oz fresh green beans trimmed and halved
-
6
oz beet greens cut into thin ribbons
lub 6 oz baby spinach cut into thin ribbons - 6 oz blackberries
- 5 oz goat cheese crumbled or cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744 kcal / 3113 kJ
- Białko
- 55 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 58 g
- Błonnik
- 12 g