Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1 orange, thin peel only, no pith
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried oregano
- 1 tsp salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp dried red chili flakes
- 4 oz orange juice
- 1 tsp honey
- 24 oz chicken breasts, air-chilled, boneless and skinless (approx. 3-4 breasts)
Dressing
- 6 oz extra virgin olive oil
- 6 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt
- 2 oz orange juice
- 1 oz apple cider vinegar
- 1 tsp honey
- 1 tsp stone ground mustard
Steaming
- 7 oz quinoa
- 35 oz water
- 16 oz red beets, peeled, sliced into half-moons (¼ in.)
- 6 oz fresh green beans, trimmed and halved
-
6
oz beet greens, cut into thin ribbons
lub 6 oz baby spinach - 6 oz blackberries
- 5 oz goat cheese, crumbled or cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3113 kJ / 744 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Fish Tacos
45min
Huevos Rancheros
45min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 dk
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 dk
Moroccan Chicken Bowl
45min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 dk
Southwest Quinoa
40 dk
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40 dk
Tuna Avocado Bowl
50 dk
Chili-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 Std. 10 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min