Mazurek różany
TM5 TM6

Mazurek różany

4.5 (20 ocen)

Składniki

Kruchy spód

  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki wody różanej
  • 50 g cukru pudru

Krem różany

  • 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 3 łyżki płatków róży, w cukrze, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta (ok. 80 g)
  • 2 łyżeczki wody różanej
  • 30 - 40 g syropu barmańskiego grenadina
  • żurawina, suszona, do dekoracji
  • migdały, w płatkach, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
901 kJ / 215 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
22.1 g
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 74 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy