
Urządzenia i Akcesoria
Mazurek różany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 kawałków
Składniki
Kruchy spód
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki pszennej150 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
jajko1
-
wody różanej½ łyżeczki
-
cukru pudru50 g
Krem różany
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
płatków róży, w cukrze plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta (ok. 80 g)3 łyżki
-
wody różanej2 łyżeczki
-
syropu barmańskiego grenadina30 - 40 g
-
żurawina, suszona do dekoracji
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
215 kcal /
901 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Pierniczki-witrażyki
2 godz. 10 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min