Mazurek różany

Mazurek różany

4.4 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 kawałków

Składniki

Kruchy spód
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • skrobi ziemniaczanej
    50 g
  • jajko
    1
  • wody różanej
    ½ łyżeczki
  • cukru pudru
    50 g
Krem różany
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    250 g
  • płatków róży, w cukrze plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta (ok. 80 g)
    3 łyżki
  • wody różanej
    2 łyżeczki
  • syropu barmańskiego grenadina
    30 - 40 g
  • żurawina, suszona do dekoracji
  • migdały, w płatkach do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 215 kcal / 901 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...