Urządzenia i Akcesoria
Placek z cukinią
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
400 g mąki pszennej
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
150 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
90 g oleju
-
1 łyżeczka soli
Masa
-
700 g cukinii pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oleju
-
200 g serka topionego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
100 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
6 jajek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35 g
Kalorie
3611 kJ /
863 kcal
Tłuszcz
55 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1 godz. 40 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Wytrawny sernik na zimno
50 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 godz.