Urządzenia i Akcesoria
Mus marchewkowo-jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
300 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
100 g wody
-
20 g miodu
-
migdały, w płatkach, prażone, do dekoracjipestki dyni prażone, do dekoracji
-
olej lniany, do polaniaolej z orzechów laskowych do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
961 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
10 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mus z gruszki i jabłka (od 7. miesiąca życia)
20 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Mus z bananów
10 min
Mus z kiwi
10 min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25 min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 min
Mus jabłkowy
15 min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 min
Mus jabłkowy z marchewką
15 min
Purée z pietruszki i jabłek (dla dzieci)
25 min
Mus z gruszki i banana
20 min