Mus marchewkowo-jabłkowy
TM5 TM6

Mus marchewkowo-jabłkowy

4.3 (26 ocen)

Składniki

  • 300 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 100 g wody
  • 20 g miodu
  • pestki dyni, prażone, do dekoracji
    lub migdały, w płatkach, prażone, do dekoracji
  • olej z orzechów laskowych, do polania
    lub olej lniany, do polania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
961 kJ / 230 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy