Wigilijna zupa migdałowa

Wigilijna zupa migdałowa

4.4 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • migdałów, w płatkach
    30 g
  • cukru
    40 - 60 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
  • migdałów, blanszowanych
    150 g
  • rodzynek
    50 g
  • żurawiny, suszonej
    50 g
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej
    20 g
  • ryżu
    120 g
  • mleka
    1500 g
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 470 kcal / 1967.8 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 59.2 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...