Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g migdałów, w płatkach
- 40 - 60 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 50 g rodzynek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 120 g ryżu
- 1500 g mleka
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1967.8 kJ / 470 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Chłodnik wiśniowy
1h 20min
Owoce w papilotach
20min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1h
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Deser z kaszy manny
20min
Deser makowy
26h 45 min.
Pascha Wielkanocna
12sa 30 dk
Pomarańczowe verrines
3 Std. 40 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Pudding migdałowy
30min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30min