Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g migdałów, w płatkach
- 40 - 60 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 50 g rodzynek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 120 g ryżu
- 1500 g mleka
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1967.8 kJ / 470 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Kompot z suszu
2h 10min
Marcepanowe batoniki
2hod. 40min
Kutia
24h 50min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30min
Mazurek śliwkowy
1h 45min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 Std. 5 Min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Trufle rumowe
2 Std. 30 Min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Pascha Wielkanocna
12 Std. 30 Min