Wigilijna zupa migdałowa

Wigilijna zupa migdałowa

4.4 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g migdałów, w płatkach
  • 40 - 60 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 150 g migdałów, blanszowanych
  • 50 g rodzynek
  • 50 g żurawiny, suszonej
  • 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 120 g ryżu
  • 1500 g mleka
  • 1 szczypta soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 16.3 g
Kalorie 1967.8 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 59.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...