
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g migdałów, w płatkach
- 40 - 60 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 50 g rodzynek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 120 g ryżu
- 1500 g mleka
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1967.8 kJ / 470 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 Min
Krem z suszonych grzybów
55 Min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 Std. 30 Min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Chłodnik wiśniowy
1 Std. 20 Min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 Std. 5 Min
Kutia
24h 50min
Pomarańczowy krem angielski
2 Std. 30 Min
Semifreddo kawowe
6 Std. 30 Min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 Min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min.
Ciastka francuskie z makiem
1 Std.