Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g migdałów, w płatkach
- 40 - 60 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 50 g rodzynek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 120 g ryżu
- 1500 g mleka
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1967.8 kJ / 470 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Makówki (Makiełki)
35min
Zdrowy kisiel śliwkowy
10min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1h 15min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1h
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Deser makowy
26 godz. 45 min
Kutia
24h 50min
Chłodnik wiśniowy
1 godz. 20 min
Kluski z makiem
40min