Tartine di pane alla menta

Tartine di pane alla menta

4.8 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
50 fette

Składniki

Impasto
  • 300 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 250 g di farina manitoba
  • 350 g di farina tipo 00
  • 10 g di sale
  • 10 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 15 g di menta fresca le foglioline
Maionese alla menta
  • 200 g di olio di arachidi
  • 10 g di menta fresca le foglioline
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 10 g di senape
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • salmone affumicato a fette q.b.
  • foglie di menta q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 2.4 g
Kalorie 370 kJ / 88.4 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 8.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...