Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina manitoba
- 350 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
- 15 g di menta fresca, le foglioline
Maionese alla menta
- 200 g di olio di arachidi
- 10 g di menta fresca, le foglioline
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 10 g di senape
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- salmone affumicato a fette q.b.
- foglie di menta q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 370 kJ / 88.4 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1sa 10 dk
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10h
Capesante ai funghi porcini
1 Std. 20 Min
Crocchette di ricotta e menta con salsa allo yogurt
1h
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 Min
Gamberoni con avocado e yogurt
35min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi
1sa 10 dk
Bicchierini capresi
30min