Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- 2 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di sale
Insalata di mare veloce
- 500 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di seppie, tagliate ad anelli
- 500 g di vongole veraci fresche, pulite
- 500 g di cozze fresche, pulite
- 200 g di code di mazzancolle
- limone, preferibilmente biologico, a fettine sottili q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Insalata di gamberi alla siciliana
40 Min
Insalata di mare
1 Std. 30 Min
Scampi alla busara
35 Min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Vongole veraci su crostoni di pane
50 Min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30min
Spada alle erbe con olive
40 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Filetti di sogliola e gamberi
50 Min
Zuppetta di crostacei
40 Min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1 Std.