Tagliolini alla barbabietola con porri e scorfano (per 2 persone)
TM5 TM31 TM6

Tagliolini alla barbabietola con porri e scorfano (per 2 persone)

4.6 (5 ocen)

Składniki

Tagliolini alla barbabietola

  • 60 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
  • 60 g di acqua
  • 100 g di farina di semola di grano duro +q.b.
  • 100 g di farina tipo 0 + q.b.

Sugo porri e scorfano

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di porro a pezzi
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di scorfano in filetti a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di vino bianco secco
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2606 kJ / 623 kcal
Białko
32.4 g
Węglowodany
86.9 g
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy