Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 5 cipollotti a rondelle
- 6 cuori di carciofo
- 100 g di fave surgelate
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di grano (cottura 10 minuti)
- 200 g di ceci lessati sgocciolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1123 kJ / 269 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 9.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Insalata di carciofi e fagioli
1 godz. 5 min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 Min
Focaccine con carciofi croccanti (per 2 persone)
3 godz. 40 min
Pasta con pollo, funghi e fagiolini
45 Min
Zuppa di legumi con frittatina saporita
45 Min
Succo alle fragole, rucola e crescione
7 Min
Baccalà alla Veracruz
1 Std.
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 Min