Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g linseeds
- 6 Tbsp water
- 120 g red onions, quartered
- 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g beetroot, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 250 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 200 g gluten-free oats
- 50 g walnut halves
- 40 g pumpkin seeds, plus 2 Tbsp for sprinkling
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- ½ tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 120 g almond milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 983 kJ / 236 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 244 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Popcorn and Buckwheat Bread
2h
Spinach and Carrot Muffins
1h
Kale Biscotti
1h
Pumpkin, Carrot and Herb Bread
1h 30min
Root Vegetable Oaty Squares
1h 10 min
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min
Quinoa and Carrot Bites
30 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h