
Wersje kompatybilne
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cranberry Stuffing
- 3 - 4 fresh sage leaves
- 70 g walnuts
- 70 g onions quartered
- 30 g olive oil
- 1 stalk celery cut in 3 pieces (approx. 90 g)
- 150 g chestnut mushrooms sliced (1 cm)
- 100 g wholemeal bread diced (2 cm)
- 100 g dried cranberries
- 70 g water
- 1 ½ Tbsp soy sauce
- 1 ½ tsp chia seeds
- 3 - 4 sprigs fresh thyme leaves only
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Seitan
- 300 g vital wheat gluten
- 60 g nutritional yeast flakes
- 75 g quinoa flakes
- 1 tsp dried thyme
- 1 tsp dried marjoram
- 1 tsp chia seeds
- 1 garlic clove
- 350 g boiling water
- 60 g tinned cannellini beans rinsed, drained
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 Tbsp tahini
Assembly
- 1 tsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
Vegan Mushroom Gravy
- 50 g onion quartered
- 30 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 120 g chestnut mushrooms halved
- 400 g water
- 30 g almond milk
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
- 1 - 2 sprigs fresh thyme leaves only, to taste
- 1 sprig fresh rosemary leaves only
- 2 Tbsp nutritional yeast flakes
- 2 Tbsp plain flour
- 2 tsp sherry
- 1 tsp soy sauce
- ½ tsp fine sea salt or to taste
- 1 pinch ground black pepper or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 637 kcal / 2673 kJ
- Białko
- 55 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Węglowodany
- 43 g