Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)

Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 pièces

Składniki

Les gâteaux
  • de beurre coupé en morceaux, et un peu pour les moules
    180 g
  • de sucre de canne
    100 g
  • œufs
    2
  • d'amandes en poudre
    60
  • de biscuits en miettes
    65 g
  • de farine de blé et un peu pour les moules
    120 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
Le sirop, le glaçage et la finition
  • d'eau
    265 g
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de rhum à ajuster en fonction des goûts
    30 g
  • de sucre glace maison
    240 g
  • de jus de citron
    10 g
  • de confiture de framboises
    6 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 529.6 kcal / 2239 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 81.2 g
Błonnik 15.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...