![Tuiles à la rose Tuiles à la rose](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88A6927A-32BB-4499-BAEC-D8ADBFBE9B6B/Derivates/7F932AA3-2E71-46AB-8BA3-CB1A2F7CD49E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles
- 35 g de beurre
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé
- 2 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
La crème chantilly à la rose
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 25 g de sucre glace maison, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts
- 2 - 3 gouttes de colorant alimentaire rouge, à ajuster en fonction de la couleur souhaitée
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 373 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Champignons farcis
55 Min
Bouchée croquante à l'abricot
24 Std. 55 Min
Vacherin griotte-amande
12j
Gâteau à l'ananas meringué
12j
Gâteau aux peaux de banane
3 godz. 45 min
Croissants aux pommes
16 Std. 40 Min
Dessert meringué comme un mojito
9h
Crémeux aux noisettes
1 godz. 45 min
Angel cake au citron
1 Std. 5 Min
Gâteau à la vanille et aux amandes
3 Std. 30 Min
Vacherin glacé à l'abricot
4h 30min
Décors en pâte d'amande
35min