Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat

Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat

4.0 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • de lait
    2 c. à soupe
  • de levure boulangère sèche
    1 sachet
  • de farine de blé
    300 g
  • de sucre en poudre
    2 c. à soupe
  • de sel
    1 c. à café rase
  • œufs
    2
  • de beurre (100 g détaillé en petit dés et 20 g pour le moule)
    120 g
  • d'écorces d'orange confites coupées en carrés (1 cm)
    100 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    2 c. à soupe
  • jaune d'œuf
    1
  • d'eau
    1 c. à café
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 537 kcal / 2239 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...