Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de carottes, coupées en morceaux
-
30
g de sirop de sucre roux (golden syrup)
lub 30 g de sirop d'érable - 10 g de gingembre frais
- 650 g d'eau
- 110 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 350 g de lait
- 2 œufs
- 30 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 782.5 kJ / 184.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 191 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinotto de potimarron et graines de courge
35min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Gratin de carotte aux épices et au parmesan
1 godz. 5 min
Quiche de carotte au thon
1 Std.
Quiche ricotta et pois gourmands à l'orange
1 Std. 30 Min
Tortilla de patates douces aux épinards
35min
Tarta de calabaza (Tartelette au potiron)
1 godz. 5 min
Tortilla à la courgette et à la mimolette
45min
Polenta au gorgonzola
25 Min
Flan de patate douce
40min
Gratin de quinoa et petits pois à la ricotta
1 godz. 5 min
Clafoutis de courgettes sans gluten
50min