Pizza au pesto, poire et gorgonzola

Pizza au pesto, poire et gorgonzola

4.6 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 parts

Składniki

Pour la pâte à pizza
  • 1 sachet de levure boulangère sèche
  • 150 g d'eau
  • 250 g de farine
  • 1 c. à café de sel
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
Pour le pesto
  • 1 gousse d'ail pelée et dégermée
  • 30 g de parmesan en cubes
  • 20 g de pignons de pin
  • 50 g de feuilles de basilic frais (1 gros bouquet)
  • 1 pincée de sel
  • 100 g d'huile d'olive
Pour la garniture
  • 1 poire coupée en fines lamelles
  • 150 g de gorgonzola coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 18 g
Kalorie 2986 kJ / 714 kcal
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...