Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 300 g carrots, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 200 g parsnip, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 100 g celeriac, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 430 g potatoes, peeled and cut into pieces (4-4.5 cm)
- 500 g water
- 4 eggs
- 70 g leek, white part only, cut into slices (1.5 cm)
- 250 g dill cucumbers, cut into pieces (3 cm)
- 180 g apple, cut into quarters and core removed
- 220 g frozen green peas, thawed (opcjonalnie)
Dressing
- 280 - 300 g mayonnaise (see Tips)
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch sea salt
- 1 - 2 sprigs fresh parsley, leaves only, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 520.8 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean pasta salad
50min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30 min
Sauerkraut soup
50min
Sunday morning breakky bake
1 Std. 15 Min
Ukrainian borscht
35min
Sauerkraut salad
10min
Tiropita (Greek cheese pie)
1h 10min
Avo and egg spread
35min
Pierogi (Cheese dumplings)
1h 30min
Fruit and nut muesli
10min
Eat your veggie gardens
15min
Spinach and rocket salad with cream cheese dressing
30 min