Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 300 g carrots, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 200 g parsnip, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 100 g celeriac, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 430 g potatoes, peeled and cut into pieces (4-4.5 cm)
- 500 g water
- 4 eggs
- 70 g leek, white part only, cut into slices (1.5 cm)
- 250 g dill cucumbers, cut into pieces (3 cm)
- 180 g apple, cut into quarters and core removed
- 220 g frozen green peas, thawed (opcjonalnie)
Dressing
- 280 - 300 g mayonnaise (see Tips)
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch sea salt
- 1 - 2 sprigs fresh parsley, leaves only, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 520.8 mg
Alternatywne przepisy
Warm beetroot dish
50 min
Tomato basil chicken stew
35min
Sunday morning breakky bake
1 godz. 15 min
Stuffed tomatoes
50 min
Warm cabbage dish
15min
Hearts entwined loaf
1 Std. 55 Min
Sourdough soup (White borscht)
96sa 30 dk
Citrus seafood salad
1h
Sauerkraut salad
10min
Advocaat (Eggnog liqueur)
10min
Spinach and rocket salad with cream cheese dressing
30 Min
Crunchy carrot salad
10min