Polish vegetable salad (Insalata Russa)

Polish vegetable salad (Insalata Russa)

4.5 88 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Salad
  • carrots peeled and cut into pieces (4 cm)
    300 g
  • parsnip peeled and cut into pieces (4 cm)
    200 g
  • celeriac peeled and cut into pieces (4 cm)
    100 g
  • potatoes peeled and cut into pieces (4-4.5 cm)
    430 g
  • water
    500 g
  • eggs
    4
  • leek white part only, cut into slices (1.5 cm)
    70 g
  • dill cucumbers cut into pieces (3 cm)
    250 g
  • apple cut into quarters and core removed
    180 g
  • frozen green peas (opcjonalnie) thawed
    220 g
Dressing
  • mayonnaise (see Tips)
    280 - 300 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • sea salt
    1 pinch
  • fresh parsley leaves only, finely chopped, for garnishing
    1 - 2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 520.8 mg
Białko 8 g
Kalorie 1292 kJ / 308 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...