Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 150 g icing sugar (see Tips)
- 2 tsp cornflour
- 4 egg whites (approx. 120 g)
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
- flaked almonds, for sprinkling
Raspberry jelly
- 12 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 1000 g cranberry juice
- 80 g caster sugar
- 500 g frozen raspberries (see Tips)
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g icing sugar
- 2 egg whites, room temperature
- ½ tsp natural vanilla extract
- 20 g hot water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 40 g cornflour
- 20 g plain flour (see Tips)
Mascarpone cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 40 g icing sugar
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1103.8 kJ / 262.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 100.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanilla mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 Std. 20 Min
Tiramisu
5h 20min
Placki
40 min
Strawberry Bavarois
6 godz.
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Baked cherry crumble cheesecake
1 godz. 25 min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Chocolate volcanos
55 min
Chocolate fondant cake
40 min