Raspberry cloud

Raspberry cloud

4.8 41 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
20 portions

Składniki

Meringue
  • egg whites (approx. 120 g)
    4
  • cream of tartar
    1 pinch
  • icing sugar (see Tips)
    150 g
  • salt
    1 pinch
  • cornflour
    2 tsp
  • flaked almonds for sprinkling
Raspberry jelly
  • gelatine leaves (titanium)
    12
  • cold water for soaking
  • cranberry juice
    1000 g
  • caster sugar
    80 g
  • frozen raspberries (see Tips)
    500 g
Sponge cake
  • butter for greasing
  • egg whites, room temperature
    2
  • icing sugar (see Tips)
    60 g
  • bicarbonate of soda
    ¼ tsp
  • cream of tartar
    ½ tsp
  • cornflour
    40 g
  • plain flour (see Tips)
    20 g
  • natural vanilla extract
    ½ tsp
  • hot water
    20 g
Mascarpone cream
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    600 g
  • mascarpone cheese
    250 g
  • icing sugar
    40 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 279.3 kcal / 1168.8 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 30.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 101.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...