Urządzenia i Akcesoria
Spiced Polish Christmas cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 99 godz. 30 min
30 portions
Składniki
Cake layers
-
unsalted butter softened and cut into pieces125 g
-
dark brown sugar220 g
-
honey250 g
-
eggs2
-
Christmas spice mix (see Tips)25 g
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
bicarbonate of soda2 tsp
Sour cream filling
-
freshly squeezed lemon juice50 g
-
gelatine powder3 tsp
-
sour cream700 g
-
mascarpone cheese250 g
-
icing sugar40 g
Chocolate ganache
-
dark chocolate broken into pieces200 g
-
pouring (whipping) cream160 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
130.1 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1344.7 kJ /
320.2 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
12.7 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Black forest cake
5 godz.
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 godz. 10 min
Polish crêpes
3 godz. 35 min
Yoyo slice
2 godz. 30 min
Ghost meringues
12 godz. 25 min
Baklava
1 godz. 10 min
Poppy seed torte
5 godz.
Fraisier sponge
30 godz.
Black forest Christmas yule log
1 godz. 30 min
Spiced pumpkin palmiers
2 godz. 50 min
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min