
Urządzenia i Akcesoria
Spiced Polish Christmas cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 99 godz. 30 min
30 portions
Składniki
Cake layers
-
unsalted butter softened and cut into pieces125 g
-
dark brown sugar220 g
-
honey250 g
-
eggs2
-
Christmas spice mix (see Tips)25 g
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
bicarbonate of soda2 tsp
Sour cream filling
-
freshly squeezed lemon juice50 g
-
gelatine powder3 tsp
-
sour cream700 g
-
mascarpone cheese250 g
-
icing sugar40 g
Chocolate ganache
-
dark chocolate broken into pieces200 g
-
pouring (whipping) cream160 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
320.2 kcal /
1344.7 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
12.7 g
Sód
130.1 mg