Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g hazelnuts, skins on
- 40 g rolled oats
- 150 g spelt flour, plus extra for dusting (see Tips)
- 100 g butter
- 1 egg
- 3 - 4 tsp water
- 3 - 4 stone fruit, cut into slices (e.g. plums, peaches, nectarines, apricots)
- apricot jam (warmed)
- natural yoghurt, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1398.8 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 146.8 mg
Alternatywne przepisy
Festive lobster pâté
4 godz. 45 min
Blackberry jam tarts
3 godz. 45 min
Cherry Clafoutis (Ludo Lefebvre)
3h 15min
Pear and chocolate frangipane
2h
Chocolate and red wine cake with pears
1h 20min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4h 30min
Banana bread with chai crème fraîche
1u. 35min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30hod. 25min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2h 20min
Zucchini banana loaf
1 Std. 45 Min
Zucchini, Brie and basil soup
35min