Stone fruit galettes

Stone fruit galettes

5.0 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • hazelnuts skins on
    60 g
  • rolled oats
    40 g
  • spelt flour plus extra for dusting (see Tips)
    150 g
  • butter
    100 g
  • egg
    1
  • water
    3 - 4 tsp
  • stone fruit cut into slices (e.g. plums, peaches, nectarines, apricots)
    3 - 4
  • apricot jam (warmed)
  • natural yoghurt to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 146.8 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1398.8 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 21.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...