Banana bread with chai crème fraîche

Banana bread with chai crème fraîche

4.8 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions

Składniki

Banana bread
  • grapeseed oil plus extra to grease
    45 g
  • black sesame seeds
    50 g
  • white sesame seeds
    50 g
  • dried figs
    100 g
  • water
    150 g
  • unsalted butter
    40 g
  • ripe bananas (approx. 3), cut into pieces, plus 1 extra banana cut into halves, to decorate
    300 g
  • eggs
    2
  • caster sugar
    170 g
  • plain flour
    200 g
  • cornflour
    2 tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • sea salt
    1 pinch
  • raw cashew nuts to sprinkle (approx. 5 tbsp)
Chai crème fraîche
  • coconut sugar
    1 tbsp
  • orange peel only, no white pith and juice of half an orange (approx. 40 g)
    1
  • chai powder (see Tips)
    2 tbsp
  • crème fraîche
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 122.1 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1552.6 kJ / 371.1 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 48.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...