Urządzenia i Akcesoria
Floating islands
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
Créme anglaise
-
full cream milk450 g
-
egg yolks6
-
caster sugar70 g
-
vanilla sugar15 g
Toffee syrup
-
unsalted butter40 g
-
double cream65 g
-
brown sugar50 g
White snow
-
caster sugar30 g
-
egg whites6
-
sea salt1 pinch
-
shelled unsalted pistachio nuts (opcjonalnie) crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
107 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1204.1 kJ /
286.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas tiramisu
24 godz. 20 min
Candied Peanuts
Brak ocen
Strawberry champagne cake
3 godz. 10 min
Orange coloured eggs
Brak ocen
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26 godz. 35 min
Apricot liqueur
1 godz.
Aubergine papeton with tomato coulis
2 godz.
Floating islands
40 min
Green bean bundles, potatoes and thyme butter
50 min
Chocolate cream pie
4 godz. 15 min
Strawberry and meringue semifreddo
12 godz. 15 min
Black forest Christmas yule log
1 godz. 30 min