Floating islands

Floating islands

4.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

Créme anglaise
  • full cream milk
    450 g
  • egg yolks
    6
  • caster sugar
    70 g
  • vanilla sugar
    15 g
Toffee syrup
  • unsalted butter
    40 g
  • double cream
    65 g
  • brown sugar
    50 g
White snow
  • caster sugar
    30 g
  • egg whites
    6
  • sea salt
    1 pinch
  • shelled unsalted pistachio nuts (opcjonalnie) crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 107 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 1204.1 kJ / 286.6 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 26.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...