Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Créme anglaise
- 450 g full cream milk
- 6 egg yolks
- 70 g caster sugar
- 15 g vanilla sugar
Toffee syrup
- 40 g unsalted butter
- 65 g double cream
- 50 g brown sugar
White snow
- 30 g caster sugar
- 6 egg whites
- 1 pinch sea salt
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts, crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.1 kJ / 286.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 107 mg
Alternatywne przepisy
Grand Marnier® soufflé
1h
Panna cotta
6h 15min
Spiced pear jam and chorizo
1sa 35 dk
Ukrainian dressed herrings
1h
Floating islands
40 min
Mushroom and white wine cream sauce
30 min
Frangipane cake
1h 45 min
Pimm's sabayon with strawberries
20min
Berry Clafoutis (Anna) Metric
1sa 35 dk
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Frozen mojito cheesecake
24h 25 min
Traditional crème brûlée
25u.