Floating islands
TM6 TM5 TM31

Floating islands

4.4 (5 ocen)

Składniki

Créme anglaise

  • 450 g full cream milk
  • 6 egg yolks
  • 70 g caster sugar
  • 15 g vanilla sugar

Toffee syrup

  • 40 g unsalted butter
  • 65 g double cream
  • 50 g brown sugar

White snow

  • 30 g caster sugar
  • 6 egg whites
  • 1 pinch sea salt
  • 30 g shelled unsalted pistachio nuts, crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1204.1 kJ / 286.6 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
26.3 g
Tłuszcz
17.1 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
0.4 g
Sód
107 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy