Urządzenia i Akcesoria
Floating islands
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
Créme anglaise
-
full cream milk450 g
-
egg yolks6
-
caster sugar70 g
-
vanilla sugar15 g
Toffee syrup
-
unsalted butter40 g
-
double cream65 g
-
brown sugar50 g
White snow
-
caster sugar30 g
-
egg whites6
-
sea salt1 pinch
-
shelled unsalted pistachio nuts (opcjonalnie) crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
107 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1204.1 kJ /
286.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate ice cream
24 godz. 20 min
Japanese Souffle Pancakes (Metric)
40 min
Traditional crème brûlée
25 godz.
Raspberry soufflés
1 godz. 35 min
Raspberry Cornettos - Cornetti di lamponi
15 godz.
Duck foie gras
24 godz.
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min
Citrus and spice spider web cheesecake
6 godz. 10 min
Steak tartare
10 min
Angel cake
5 godz. 15 min
Spinach and Artichoke Garlic Bread
Brak ocen
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.