Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 173.5 mg
Alternatywne przepisy
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 Min
Spinach and smoked salmon roulade
24 godz. 35 min
Camembert with cranberries and almonds
30 min
Brutti ma buoni
4h 40min
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Red and green Christmas shortbread
2 Std. 20 Min
Almond addiction
1 godz.
Spiced Polish Christmas cake
99 godz. 30 min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 godz.
Christmas spice mix
5 min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.