Torta caprese with raspberry jelly

Torta caprese with raspberry jelly

4.7 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 slices

Składniki

Cake
  • butter softened and cut into pieces, plus extra to grease
    150 g
  • dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
    250 g
  • blanched almonds
    250 g
  • raw sugar
    250 g
  • eggs room temperature
    6
  • baking powder
    1 tbsp
  • cocoa powder
    1 tbsp
  • Amaretto® liqueur (optional)
    50 g
Whipped chocolate ganache
  • dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
    100 g
  • pouring (whipping) cream
    80 g
Raspberry jelly
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g
  • caster sugar
    20 g
  • agar agar powder
    1 ½ tsp
  • raspberries plus extra to decorate (see Tips)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 550.8 kcal / 2313.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 37.2 g
Węglowodany 45.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 173.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...