Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pruneaux dénoyautés
- 600 g de foie gras de canard cru, déveiné
- 100 g de café froid
- 2 c. à soupe de whisky
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre blanc moulu
- 600 g d'eau
- l'eau froide
- glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1961.1 kJ / 475.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Foie gras de canard
72h
Glace à la cannelle et aux figues
12 Std. 30 Min
Veau mi-cuit aux morilles et légumes anciens
1 godz. 20 min
Saint-Jacques en papillotes de chou au yaourt
50 min
Menu gourmand - Foie gras aux fruits secs
13 godz. 15 min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13u. 30min
Glace au parmesan
12h
Sorbet tomate-basilic
12h
Plat : cailles farcies aux pommes et aux pruneaux
1 godz. 45 min
Foie gras farci aux figues
24h
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13u. 30min