![Foie gras au café et aux pruneaux Foie gras au café et aux pruneaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/271632.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pruneaux dénoyautés
- 600 g de foie gras de canard cru, déveiné
- 100 g de café froid
- 2 c. à soupe de whisky
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre blanc moulu
- 600 g d'eau
- l'eau froide
- glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1961.1 kJ / 475.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon curd
25 Min
Confit d'oignons rouges
4小时
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 Std.
Gratinée aux oignons
50 min
Bar au beurre de groseilles
55 min
Foie gras au piment d'Espelette
72 Std.
Chutney pomme-gingembre et chutney de mangue épicée
1h 40min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35 min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 godz. 30 min
Foie gras farci aux figues
24 Std.
Foie gras de canard
72 Std.
Gaspacho indien
2 Std.