![Riz au lait, abricots à l'estragon Riz au lait, abricots à l'estragon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4ECC676-5DB7-4FB2-AA65-97C9FC82FE51/Derivates/b0650976-8e7e-4952-8db5-fb15418aba78.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'abricots secs dénoyautés
- 650 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 2 branches d'estragon frais
- 90 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 500 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1675.2 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 75.8 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau léger au fromage blanc
4h
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 godz. 45 min
Pommes cuites à la confiture
45min
Assiette de vanets
Brak ocen
Riz au lait de riz
35min
Champignons à la grecque à la harissa
4 godz. 40 min
Far aux pruneaux
1 Std. 5 Min
Velouté de carotte, gingembre, œuf mollet et carottes crues à l'huile d'olive
35min
Gâteau vapeur à la noix de coco
2 godz. 50 min
Far aux pruneaux
1h 35 min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12j
La mayonnaise inratable
10 min