Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine

Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine

2.8 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

Le fondant
  • 500 g de châtaignes cuites et pelées
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 2 c. à soupe rases de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur et égrainée
  • 150 g de chocolat au lait détaillé en morceaux
La crème anglaise à la clémentine
  • 1 clémentine non traitée, le zeste seulement
  • 50 g de sucre en poudre
  • 300 g de lait
  • 4 jaunes d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.5 g
Kalorie 1520.9 kJ / 364.6 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 37.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...