![Poires duchesse Poires duchesse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA6087E2-69F0-4720-A312-C8A4869EFBCB/Derivates/75e0542b-2487-4d1a-b069-477a9a23307f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 250 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 3 poires, coupées en gros morceaux
Le jour même
- 2 poires, émincées en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301.8 kJ / 310.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble d'Alice pommes et noisettes
35min
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1h 5min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Gratin de clémentine
30 min
Gratin aux figues
15min
Flan aux fruits rouges
1 godz.
Crémeux citron et framboises
2 godz. 30 min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 godz.
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1h 25min