Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 250 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 3 poires, coupées en gros morceaux
Le jour même
- 2 poires, émincées en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301.8 kJ / 310.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le milhassou
2h
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30min
Fontainebleau aux pommes
2 Std. 30 Min
Gratin poire-banane
55 min
Îles flottantes, crème à la menthe
2h 10min
Entremets ananas aux petits-beurre
3h 15min
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12h
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Flan pâtissier à la vanille
13u. 15min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 Std.