Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
300 g mąki pszennej
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
100 g wody
Nadzienie
-
500 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry
-
200 g mleka
-
30 g masła
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 opakowanie sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry
-
1 opakowanie szynki, w plastrach (150 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
810 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1312 kJ /
313.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne ciasteczka taralli na oliwie
1óra
Halloweenowe kapelusze czarownic
4óra 45p
Straszne przekąski
1óra 30p
Trufle nietoperze z dynią
2óra 30p
Halloweenowe mleczne bułki
5óra
Czarna pizza z duchami
1óra 40p
Halloweenowe parówkowe paluchy
1óra 10p
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1óra 35p
Wytrawne paluchy wiedźmy
1óra
Tarta dyniowa
3óra 15p
Amerykański chlebek bananowy
1óra 50p
Babeczki pistacjowe z kremem
50p