
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
mąki pszennej300 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
soli1 łyżeczka
-
wody100 g
Nadzienie
-
miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry500 g
-
mleka200 g
-
masła30 g
-
soli1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry1 opakowanie
-
szynki, w plastrach (150 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.6 kcal /
1312 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
810 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska