Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 100 g de jamón ibérico en tacos
- 50 g de tocino fresco en tacos
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 conejo en trozos (aprox. 1000 - 1200 g)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 50 g de brandy
- 100 g de vino blanco
- 2 tomates pelados, sin pepitas y cortados en cuartos
- 10 granos de pimienta negra
-
1
ramita de tomillo fresco
lub ¼ cucharadita de tomillo seco - 300 g de champiñones cortados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1912 kJ / 456 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo con ciruelas
45 min
Conejo con salsa de almendras y patatas al vapor
1h
Conejo a las finas hierbas
50 min
Conejo al estilo mediterráneo
45 min
Conejo a la sidra
1h
Conejo guisado
30 min
Conejo al chilindrón
1h
Conejo en doble cerveza
5h
Conejo a la mostaza
50 min
Conejo a la huertana
45 min
Conejo al tomillo
45 min
Conejo al ajillo con setas
40 min