Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 - 18 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar)
- 100 g de vino blanco
-
300
g de caldo de pescado
lub 300 g de agua - aceite de oliva virgen extra para engrasar el Varoma
- 1000 g de lomos de rape sin piel ni hueso
- sal para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1288 kJ / 307 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 min
Rape al limón con anchoas
25 min
Bacalao al vapor sobre crema de guisantes y calabaza
30 min
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25 min
Rape al vapor con albahaca y tomates cherry
25 min
Rape en salsa de almendras
30 min
Bacalao fresco con ajada
30 min
Rodaballo con patatas panadera
40 min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min