![Garbanzos con fideos y mejillones Garbanzos con fideos y mejillones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2D5EFCD9-F96B-4F92-AD36-FAD711614F49/Derivates/2C857A0D-CBA5-4D47-88F3-7E716B73DE57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 100 g de vino blanco
-
500
g de caldo de verduras
lub 500 g de agua con 1 cucharadita de sal - 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
- 100 g de fideos (cabello de ángel)
- 1 lata de mejillones en escabeche con su líquido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1072 kJ / 256 kcal
- Białko
- 11.13 g
- Węglowodany
- 28.42 g
- Tłuszcz
- 10.64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de patatas con mejillones
30min
Sopa de arroz y garbanzos
30min
Patatas guisadas con calamares
40min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45min
Sopa de mejillones con fideos
30min
Judías blancas con espinacas al azafrán
25min
Guiso de garbanzos con verduras
45min
Alubias con gambas
20min
Fideuá con mejillones
50min
Fideuá de verduras
40min
Garbanzos con arroz
35min